Mersing oooo Mersing

June 20, 2009 mrs1zn1

slm…..

cuti sekolah berakhir sudah…mempunyai anak yg dah bersekolah…pening memikirkan kat mana nak bwk bercuti…tambah2 byk pulak kenduri sana-sini…kebuzyan mami dn daddy…ketiadaan cuti (ada 10 hari je tau utk thn ni..nak simpan seminggi g langkawi bln 8 nanti…hehhe) membuatkan plan2 nak berholiday terbantut…

hari selasa minggu ke2 cuti sekolah…illya muntah2…teacher nana call mami..dan mami terus blk awal hari tu…mlm illya still x ok lg..bwk g klinik utm…doc masukkan ubat dr bontot..doc kata kalo muntah lg..bwk g hospital..masuk air sbb bdn illya kering dan letih sgt..tapi alhamdulillah…lps je blk dr klinik, illya tidur sampai laa pg esoknya..nampak gaya nya cam dah ok…alhamdulillah..malangnya…hari tu (rabu) mami ada audid dalaman kat seri alam…so daddy yg amik cuti jaga illya..tgh hari habis je audit..mami terus blk umah..x sampai hati tinggalkan illya …illya semakin baik..dan ptg tu..dia minta nak mkn pizza…dan dah bole main2…

khamis…mami pulak rasa bdn mcm nak deman..hidung tersumbat..tekak dah perit…maybe cuaca panas skrg ni..musim buah pulak tuu…tapi mami ok jer…mamikan kuat…heheh…

mlm khamis tu..daddy kata…’ni sume demam2 ni sbb dah lama x jln la tu…’mami ada ajak daddy g palm resort..nak kasi illya swimming….tapi daddy x mau..last2 daddy kata nak g mersing..saje jln2..amik angin…survey punya survey..hotel sume penuh..last minute kan..cuti skolah plk tuu..last2..seri malaysia je yg ada…so booking je utk 1 mlm…tapi tu pun x confirm lg..sbbnya daddy ada pendaftaran student space sabtu ptg….tension betul..jumaat mlm daddy kata dia dah bg tau dr bahar…x dpt pergi pndftaran tuu..ada hal family…soo…mlm tu jgk mami kemas2 baju2…heheh..

sabtu pg…kunci jam kul 5.30 pg..sbb rancangannya nak buat nasi goreng pg tu..sedar kul 5.30..mami tidur blk..kunci plk jam kul 6..last2 sedar..’awat la dah terang ni..tgk jam dah kul 7.30…’ sabar je laa..terus mandi and solat…last2 mkn nasi goreng kat mamk je laa…hehhhe…

sampai mersing kul 11.30 pg..lepak2 bandar mersing…pusing2..xtau nak g mana…last2 ada suara panggil..’kak chema..kak chema….”kak chema buat ape…?dlm hati sape la eik..muka cm kenal tapi nama x tau..member mana ni? teknik ker utm?borak2 lama gak..tapi mami still x tnya dia sapa…eheh..last2 dia tnya..’kak fanor dah kawin ker kak? kak mas kawin ngan sape…?ha,…baru mami ingat…dia mesti bdk 1 st year yg dok blk 6 orng tu..masa tu mami, mas dan fanor dok seblk kat blk c09….mas..fanor..ko ingat lg tak K…nama penuh x tau ler….yg dok depan blk kite,..Nad..syikin…keciknya laa dunia nikan….K keje kat mersing..dia pun org mersing gak…x kawin lg…mami pun tanya la K..kat mana tpt menarik kat mersing ni…K suruh mami g air papan..dia kata cantk tmpt dia…

DSC05034

mami, daddy dan illya terus ke air papan..senang je nak cari tmpt ni…dan akhirnya..kedatangan ke air papan mmg x sia2….

DSC05036mami dan illya..sama tapi x serupa….

DSC05038mami dan illya lagi….

DSC05041illya dah semangat nak tukar swimming suit….

DSC05044best giler…dah lama x berendam dlm air masin…

DSC05045illya dan daddy…

DSC05046illya tlg scrub bdn daddy..best oo scrub ngan pasir halus..kulit pun jadi halus…

dah puas berendam..terus gerak ke hotel..badan dah letih..perut pun dah lapar…sampai je hotel..illya ajak plk swimming dlm pool..daddy dah x larat..so mami la teman kan dia kat pool pulak…hai..anak mami ni..x penat2 ker…

DSC05049

DSC05048

mlm…kuar jalan2 cari mkn…lepak kat jetti…

DSC05051

 

DSC05052sian daddy..teringin yee….illya mmg x penat2…

DSC05053

pastu ..ada pulak persembahan dr budak2 mersing…so layan je laa…best gak..ala2 kumpulan kristal…

ahad pagi..lps b’fast..illya sekali lagi merenget nak mandi pool…ramai pulak kat pool pagi tu..temankan jugak laa…

kul 12 check out dr hotel..g lagi air papan..berendam lagi di bwh terik mentari sampai laa gelap muka2….heheh….dlm kul 3.30..siap2 nak blk jb…mkn2..shopping2…shopping kopok lekor..murah2 dan best pulak tu…

samapi umah dlm kul 7 mlm….penat ooo tapi best…len kali kite g swimming lagi eik..heheheh..

babai.. chow…

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

June 2009
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: