Tempat Baru (eps 2)

May 18, 2009 mrs1zn1

salam..

ni sambungan dr cite yg lps…..

khamis, 7 mei 2009, mami report duty kat JKR nusajaya…pagi daddy hantar mami, pastu hantar lak illya..ptg pun sama..amik illya dan terus amik mami…

mami report duty ngan Dato’ Ir. Hj. Abu Bakar B Ahmad, pengarah JKR Nusajaya. dato’ tu ok laaa…tapi dia x bagi posting lg..dia kata timbalan yg akan tetapkn kat mana…so hari khamis tu timbalan x de..ada meeting kat Kota Tinggi..kenala tunggu esoknya..so hari tu kitarg ber 3 berayau2 laa…menghabiskan masa sampai laa ke pukul  5 ptg..

esoknya..jumaat..pagi2 timbalan nak jumpe…dia pun ok ga laa..so dia tetapkan sara ke muar, chang ke bp dan mami ke mersing…jauh giler…biar betul mamat ni…mami pun mula merayu..bermula episod drama kat situ..hehhe..dgn alasan dah ada anak, suami bekerja kat utm, dan dah ada rumah sendiri..hhhe..timbalan tu punya la baik hati..terus jee dpt kat nusajaya ni haa….senang jee..ingat kan kena laa buat surat rayuan ke ..ape ke….hehehh

mami di tempatkan bhgian bangunan…so naik laa tingkat 4..jumpe pulak bos bgunan…bos kata mami kene jaga projek khas..so g laa jumpe pulak bs projek khas..En Ir. Rahmat…org nya baik..byk mulut…peramah…borak punya borak…bila sebut je nama suami..IZNI SYAHRIZAL..terus dia gelak…”izni ni kecik2 kan…lembut je kan…baik kan..dia tuu senoir sy kat utm dulu..”emmm…kenal laa pulak…”saya byk kali tgk muka dia dlm slm perantauan….” malu beb..hehhe…ingatkan bile kuar je dr utm tu..mami bole lari dr dunia suami sendiri..tapi mana2 pergi…org kenal daddy…dan org mula bandingkan mami ngan daddy…mami nak berdiri atas kaki sendiri tanpa daddy..mami x nak org kaitkan kejayaan mami dgn daddy…tapi susah laa….

so..skrg ni mami kat sini laaa..kat jkr nusajaya bersama2 kawan2 baru..bos2 baru..suasana keje baru..pergi keje sendiri bersama kate baru…daddy uruskan hantar dan amik illya dr nursery…(padan ngan muka daddy…sebelum ni lps tgn …)…pc tak dpt lagi..masih bwk laptop sendiri…..mami kene sesuaikan diri kat ini…yg plg best kan…diorg x caya yg mami dah ada anak berusia 5 thn…hehehhe..(bangga jap)..hhheheh…

ok laa..tamat dah drama untuk hari ni…kite sambung len kali yee…hehehh…bye…

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

5 Comments Add your own

  • 1. amisah  |  May 18, 2009 at 9:08 am

    alah.. x kisahlah chema…
    lepas ni, buktikanlah kemampuan diri sendiri pulak.. chaiyok chema!

  • 2. Nisa  |  May 19, 2009 at 6:40 am

    tahniah chema dpt jb. tak dpt bayangkan kalo kena gak gi tganu..hihi. wah..dpt kejebaru + keta baru sekali..pakej baikkk ni!!

    p/s: kem slm en.rahmat (bin rashib kan? ke salah org?). dulu dia jurutera bgunan kt jkr daerah jb. baik tu..very helpful.

  • 3. mrs1zn1  |  May 19, 2009 at 1:31 pm

    tq aweng n nisa…
    a ah nisa..en rahmat b rashid/ rahsib? dia laa org nye..dia pun baru je sbln kat nusajaya tuu..dia mmg baik laa kan..
    asalnya dato’ x lpskan aku wat master tau(sbb kelas hari biasa) tapi en rahmat tlg…dia byk arr bantu aku…

  • 4. Nisa  |  May 20, 2009 at 5:49 am

    haa..betullah tu..kem slm kat dia ye.kata nisa yg buat projek klinik tmn jhr jaya kem slm :p

  • 5. mrs1zn1  |  May 20, 2009 at 7:09 am

    dia kenal ko laa…dia nak call ko pg tadi, tapi no hp ko dah hilang ..aku pun x de no ko..ape eik hp no ko?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: