Tempat Baru (eps 1)

May 13, 2009 mrs1zn1

salam sume kawan2…pe kabau…harap2 sihat yee….mami pun Alhamdulillah…sihat sentiasa…

mami nak story mori skit arr pasal kerja tmpt baru ni…emm..kite mula dr awal eik..

mami report duty 4 mei-sehari seblm tu tidur umah kak fiza kat sri kembangan…pagi ahad tu dah gerak dr jb..singgah mlk jap ada kenduri kawin…ptg..kul 5 gerak ke kl..sampai je pedas,jem giler….(cuti hari buruh)…dr pedas kul 5.30 sampai senawang 8.30..cuba bayangkan..biasanya 15 minit je…illya nak wiwi pun kene berhenti kat tepi jln..wiwi je laa kat rumput2 tu….lpas tol senawang…ikut jln kajang..masuk higway lekas…mmg lekas pun….tapi jln sunyi giler..sampai puchong kul 11. ngani dtg beli satay…kak fiza beli nasi goreng n mee goreng..borak2 sampai laa kul 1…

esoknya pagi2 kul 5 dah bgn..semangat nak g lapor diri..lagi pun ngani dah pesan kene kuar awal ..takut jem..kul 6.30 kuar umah kak fiza..,,sesat laa…salah jalan laa…jem laa…kul 8 kat jln lagi..mami call opis JKR kata lmbt skit…aweng pun call tanya kat mana…risau beb…akhirnya kul 9 sampai laa tmpt yg dituju….

kat situ jumpe kembar UTM tu…sharimie (sorry arr kalo silap)..hehhe..sib baik dia ada..ada gak member…jumpe dongan (mkin cun arr makcik tuu..kuruss..lebih kurus dr anak dara dulu)..aweng (pun cun…seri ibu mengandung laa)..pastu jumpe gak ati…pun cun gak….sume2 arr cun…

ramai gak report duty hari tuu..dlm 50-6- org kot….isnin ptg pn zawiyah bagi tau kat mana posting…..nak tau mami dpt mana???? dpt T’GANU..giler ke ape…mana nak pergi..jumpe pn zawiyah…dia kata nanti dia tlg arr…so keputusannya esok…selasa….selasa pagi kul 6.30 dah kuar rumah…tapi kul 7 dah sampai…kejap jee…dah x sesat dah…hehheh…x sabar2 nak tau kat mana mami dihantar…tgh hari tu..dia panggil nama sorang2…utk negeri johor..nama mami x dipanggil pun…mami dah menggigil dah time tu…time negeri kedah,,nama mami kene…biar betull…napa la jadi camni..lain yg diminta lain pulak yg dpt…mami merayu lagi utk kali ke2…rupa2nya pn zawiyah mengaku silap…dia kata staff dia buat silap…mmg mami mintak JB smlm….legooooo den…

bermula dr itu bermula la hidup baru dalm diri mami….ptg tu terus blk jb..singgah sban jap…lps mkn mlm..kul 9 gerak ke jb..sampai jb kul 1 am.rabu pagi2,…kuar g medical checkup, buat surat sumpah laa..mcm2 borang arrr kene isi….dan yg penting…g produa tampoi…cari kete baru..kekekkek..

kite sambung len kali eik…penat laa tgn mami ni haa,,….

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

4 Comments Add your own

  • 1. mumyiris  |  May 13, 2009 at 7:15 am

    heehehe tak sabo nak menengok myvi mami tu… cepat2 la hari sabtu wei!!!
    anyway, selamat bertugas di tempat baru.. kemain detail lagi citer!!.. citer wiwi pun masuk hahaha…

  • 2. mumyiris  |  May 13, 2009 at 7:17 am

    oppps lupa lak nak cakap… dah citer kat bos sebelah, member pun tak sabar nak jumpa dr izni.. wording dia “lama dah kenal si izni tu.. mmg gitulah dia, sangat sangat low profile… tu yg leh masuk tu, sama kepala…” k, nanti sambung gosip hihihi..

  • 3. amisah  |  May 13, 2009 at 12:56 pm

    hehehehe…
    ada org dapat keta baru…
    sonang la nak round jb kalu turun jb camnih 😆

  • 4. LadyJane  |  May 15, 2009 at 7:32 pm

    Tahniah Ima, sekarang dah bergelar engineeeur. Kat JKR JB masuk department mana?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

May 2009
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: