illya demam

April 23, 2009 mrs1zn1

slm semua…

hari ni illya demam..tapi hantar juga g nursery sbb dia ada spelling pg ni..lagi pun kul 10 mami ada meeting ngan dr hanim..mami dah janji ngan dia nak amik dlm kul 11.30.sabar ye syg…

dr ptg smlm dah sedar dah..bdn dia panas…sapu bdn ngan air asam jawa..bagi ubat..mlm dia teringan pulak nak mkn roti canai..so bwk la g mamak..habis gak sekeping dlm demam2 tu…

dlm kul 1.20 am….dgr dia batuk2..mami terjaga dan mami rasa bdn dia panas sgt…bwk g toilet..siram skit bdn illya ngan air…bg ubat…dan lepuk2 bgi dia tidur..tapi illya x bole tidur..dok ckp sorang2….x tau ape butir nya…ckp sambil mata tertutup..kejutkan daddy..risau dibuatnya…yg mami pasti..dia ada bgtau nak belikan mami cincin…

illya..‘nanti kakak belikan mami cincin tau’

mami..‘cincin ape kak?’

illya..‘cincin yang cantik2 tu..mami suka kan..nanti kakak beli tau..

sedih tau masa dia ckp camtu…maybe dia meracau kot….mami terus amik surah yassin dan letak kat bwh bantal dia…tepuk2 sambil baca surah kursi…mcm2 ayat laa…dan akhirnya dia tertidur..

padi tadi bgn..tgk dah ok dah..tanya dia..kakak nak g school x? dia nak pergi sbb nak dpt 5 stars utk spelling pg ni…ok syg tabah kan hati dan kuatkan semangat yee..mami janji dlm kul 11 ++ mami amik illya…

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

One Comment Add your own

  • 1. mumyiris  |  April 23, 2009 at 2:45 am

    jgn sedey sedey ma.. ilya nak bagi cincin tu… ckp kat ilya, rantai gelang tangan gelang kaki taknak bg sekali ker.. pastu bagi kat auntie gak tau… hehee…

    k, moga ilya cepat sembuh dan jadi pelajar cemerlang.. ilya mmg good girl, hari tu auntie dgr ilya baca peter and jane, lancar sungguh… bagus anak mami nie…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

April 2009
M T W T F S S
« Mar   May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: