Zoom Malaysia @ Kota Bahru

March 19, 2009 mrs1zn1

19/2 – 22/2 mami sekeluarga g KB..kebetulan daddy ada space kat sana..so ni kali ke4 daddy g…sian illya syik tanya je,,”bila daddy nak ajak kite naik train mami?’….

so hari khamis tu, mami ponteng kelas ptg..semangat nak naik train tu..train kul 7.30 mlm dr kulai..sampai wakaf baru, KB kul 8.10 pgi…letih ooo…tapi seronok sgt2..ni 1st time tau mami naik train..dulu kat Uk pernak gak..notts ke london..tapi tu train dah moden skit..x dgr apa2 bunyi bising kat luar..tapi train yg mami naik ni vateran skit…bising yg amat..ngeri pun ada…tawakal je laa..

daddy amik tiket beserta katil skali..so bole la tidur kan..pengalaman yg x bole mami lupa laa tidur dlm train..illya mmg pengsan terus dlm tu..mami mmg x bole tidur…takut beb….

dsc04743atas katil dlm train

dsc04744pasar siti khadijah

sampai wakaf baru hari jumaat pagi..sarapan dulu kat situ dan terus amik teksi ke KB..yg best nye pakcik teksi tu kata..bayar la brape2 pun..ikhlas encik laa….baik tul laa org2 kelantan ni…

pastu terus chek in hotel..mandi2 dan siap2..terus g pasar siti khadijah..cuci2 mata je dulu…pastu daddy sembahyang jumaat..kul 3 daddy ada kelas..mami dan illya menggunakan la kesempatan yg ada ni..g blk pasar SK..sambar laa ape yg patut…

dulu kecik2 kalo ikut mak g kelantan, mesti beli mangkuk tingkat, kain batik..periuk2..tapi skrg x dh..x pakai dah mangkuk tingkat..pyrex byk kat umah tu…yg pasti kain batik tu yug best…

b4 g KB mami dah survey satu bju ni…batik sifon..cantik ooo..kat angsana..sepasang baju batik sifon yg siap dijahit harga RM 560..x mampu mami nak beli..syg duit kan…tpi kat KB ni harga dia baru je RM 160..tapi x jahit lagilaa…murah yg amat2…sama cantik. sama kualiti..fabrik dia lenbut sgt2…so pusing punya pusing..mami pun dah pening kepala..illya pulak dah meragam..penat laa.nak dukong laa…org nak shopping dia sibuk nak suruh dukong..angin jee…so mami terus sambar je laa 2 helai batik sifon…heheh

belikan mak kain batik, mami(mak mertua) baju kaftan, anak2 buah mami belikan kaftan..cantik sgt kaftan utk budak2 kecik…murah2 sgt..kalo nak compare harga kat jb laa…pastu beli kopok2…utk adik beradik kat mlk dan sban..mula2 mami beli 30 bungkus…tapi daddy kata x cukup…dia nak bagi member2 dia gak…so mami beli lg 20 bungkus….emmm..byk kan 50 bungkus kpok mami kene angkut naik train nanti….

dsc04745

mlm2 jumaat tu, kitaorg pusing sekitar hotel…best sgt..meriah2…mknan pun murah2..best2 pulak tu…

dsc04748

esoknya. kul 7.30 dah d b’fast..kul 8.30 daddy ada kelas lagi…kul 10 mami dah kuar ngan illya…pergi membuang duit kat pasar SK tu…ala x pe kan…bukan nye selalu..lama dah mami kumpul duit semata2 nak g KB..mami tau byk benda nak kene dan wajib beli…cuma 1 je benda yg mami x dpt beli…toto…daddy x kasi sbbnya mcm mana nak bwk nanti..x ckp tgn..so daddy janji nak beli nanti bile dia dtg KB 2 minggu lgi…ehheheh

mami dan illya pusing2..g musium..x g jauh laa.kang takut x jumpe jln blk pulak….

dsc04752depan musium…

dsc04756illya pun dpt telekung baru….ni telekung ke2. yg pertama dulu kak laily bagi…puas dia pakai..bwk g skolah…so mami beli lg 1..satu utk skolah..satu lg utk kat umah…

dsc04757siap2 nak tunggu Adullah..(student daddy)

sabtu ptg mami, daddy dan illya check out dr hotel…student daddy, Abdullah offer nak hantar kat station…

rupa2nya dia dah janji dgn hakim (student daddy gak)..nak blanja kitaorg mkn…on d way tu mami jumpe sesuatu yg baru…ape dia? tgk gambar kat bwah tu….

dsc047591tesco dalm jawi…rasanya xde kat tmpt lain kot…

dsc04760kat kedai…sebelah daddy, Abdullah dan hakim bersama family..

tq pada sume yg sudi blanja mkn dan hantar kami ke station…tunggu sampai train dtg…tq byk2 ye…jumpe lgi len kali…hehe

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

One Comment Add your own

  • 1. mumyiris  |  April 23, 2009 at 2:54 am

    camner leh miss entry yg ni eik?.. hehehe…

    telekong? yak mana eik?.. mcm dah lupa lak auntie… oooo yg kakak nani punye kot… masa kat uk dulu… ooo baru ingat… hehee..

    k ilya, jadi anak solehah yea…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

March 2009
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: