6 Sep 2003

March 19, 2009 mrs1zn1

slm..

sebenarnya lama dah mami nak masukkan gambar2 kawin mami…tapi x de scan..zaman2 mami dulu xde lagi digital2 camera ni…pakai yg filem2…(nampak nau dah lama kawin)…nasib baik ain ada…dia pinjamkan scan dia,,,tenkiu ain….cyg awak….

cite skit laa latar belakang perkawinan mami ni…

mami kawin pada 6903..masa tu umur mami baru 23 thn…sblm tu pada 201001 mami tunang..masa tu mami student lagi..baru thn 3 kat UTM…

layan la gambar2 mami ni..masa ni mami comel lagi..kurus…skrg?????? lu pikir laa sendiriiiiiiiiiiiii……….

mami nikah pada pg sabtu, 6903..ptg nya lps zohor bersanding pulak…malam blm nya, mlm jumaat, ada majlis cukur jambul anak buah-anak buah mami, amir, aisyah dan adillah..mlm tu jugak ada persalinan2 mami..mami ikutkan juga laa permintaan mak..dia berhajat sgt2 mami tukar2 baju…anak bongsu la katakan…tapi penatnya Allah je yg tau….

jumaat ptg lps asar..acara pun bermula…

image4salinan pertama

image5 salinan ke2

image3ke3

image6 ke4

image7ke5

image8ke6…nampak penat je kan..ye laa majlis tu sampi kul 1 pagi…org pun xde dah nak tgk…

esoknya, majlis nikah pulak..dgn sekali lafaz mami sah jadi isteri pada daddy,  Izni Syahrizal Ibrahim…syg daddy…

image112 hati menjadi 1….setelah sah suami isteri

lps je majlis nikah…family daddy gerak umah sedara maklong kat bukit baru….mami pun start la blk salin2 baju ni…

image121salinan ke 7

image13antara kawan2 yg dtg…tq beb… (mas..mcm ku kenal je tudung tu…….jgn marah ye puan mas….)

image14salinan ke8

image15ke 9..bersama anak buah mami..Alya, izyan dan amar..

dan acara kemuncaknya bermula…pukulan kompang dah berbunyi….

image16mami dan pengapit..fanor…(fanor tu control cun jeee..)

image171IZNI + IMA…

image18potong kek..tq kat abg ngadin (chef din) sediakan kek ni utk ima…

image19keluarga besar mami… i love u all soooo much…

mak, baba…terima ksih kerana membesar kan ima….abg ngani, abg ngadin, kak ida, abg ngali, kak fiza dan semua…terima kasih byk2…tanpa u all..xde la ima…moga kita sentiasa dilindungi Allah….kepada anak2 sedara mami..busu syg kan korang….busu tetap busu yg dulu……..

image23my new family…moga menerima ima seadanya…….

image20kawan2 teknik bukit piatu…imam, budi, mama, joe, azrul,megat, panjang, ijat, ayu, lisa, isma, nor..dan yg lain2..mami lupe nama laa…heheh…

image21kawan2 UTM…syikin, nida, aweng,dongan, fanor, echa, czah, nana..lg 2 org tu mami lupe laa….sape eik nama dia..hehhhe

image24makan beradap..fanor tu sibuk jee dgr org borak2…pasang telinga jeee……

image22kek…tq ngadin….

setthn selepas berkahwin kami dihadiahkan seorng cahaya mata pertama..ILLYA MAISARA..skrg dah hampir 6 thn usia perkahwinan mami..masih mentah lagi..masih jauh lagi perjalanan dan dugaan yg perlu di tempuh…setiap hari mami berusaha dan berdoa supaya   menjadi isteri dan ibu yg sempurna…moga Allah panjangkan umur mami supaya dpt mami membahagiakan daddy dan anak2….moga Allah merahmati kami sekeluarga dan menjauhkan kami dari fitnah dunia dan fitnah akhirat…amin…

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

5 Comments Add your own

  • 1. mummyiris  |  March 20, 2009 at 6:36 am

    semoga jodoh berpanjangan… Amin…

  • 2. mrshenri  |  March 21, 2009 at 11:18 pm

    comelnya pengantin. korang tak jauh berubahlah sejak thn 060903. cewah awet muda… aku pun doakan semoga jodoh korang berkekalan. berbahagia selalu. amin….

  • 3. ucufan  |  March 22, 2009 at 10:11 am

    aaaaaaaaa..malu iii….. cam muda belia aje…hahaha

  • 4. amisah  |  March 23, 2009 at 12:56 am

    memang patut penat. 9 persalinan beb! Tapi, cantik!

  • 5. Nisa  |  March 23, 2009 at 8:35 am

    teringat lagi..dari skudai pegi bukit piatu kenduri chema ngan laki i (masa tu belum jd laki :)) naik kete kancil baru dia. tp skrg takde dah hilang kena curi..hihi.anyway itula kenduri first member utm.semoga kekal ke akhir hayat.ur one sweet couple. chema, illya tu tanak adik lg ke? hihih..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

March 2009
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: