Hari dan Rahsia Bulan Kelahiran

March 18, 2009 mrs1zn1

slm sume…

lama dah tak berblog2…x sempat arr…sorry yee kepada yg tertunggu2..(adake yg tunggu)..heheheh..

sebenarnya byk benda nak cite..pasal g KB…pasal kenduri kawin adik ipar…pasal keje..pasal buku2 skolah…pasal peksa…rasanya x sempat la nak story lebih2 hari ni..ni sat agi mami nak g tempah nasi beriani…hahah…sape lak nak kawin ni??? tak laa..dr hanim suh mami uruskan utk jamuan kak fatimah. kak im convo minggu depan..tahniah kak im…ops silap..Dr fatimah…heheh….

so tadi tgh hari g library..nak cari buku2 utk kelas UHW..ulasan buku..buku ape eik yg nak diulaskan..dr yahaya kata mestila berkaitan dgn agama… assgnm 1 mami buat tajuk “integrasi falsafah sains al-Quran dalam kejuruteraan”.power tak tajuk tu…so assgnm 2 ni nak wat tajuk ape eik..pikir punya pikir..tadi kat lib terjumpa la buku “panduan memdidik anak menurut islam”. ok jugak kan…so cari la buku2 yg ada kaitan…ni tgh baca2 la since dr hanim pun xde seminggu g taiwan…merdekala mami kat opis ni..bole siapkan keje skolah yg bertimbun2 ni…

smlm baru je submit assgmn advanced steel design..wind moment dan composite beam design..entah ape2 laa yg mami buat…belasah je laa..janji siap kan..dr mahmood pun kata..dia bukannya sempat nak check pu..hehehhe…

nak jadikan cerita..tgh2 search2 tajuk pendidikan anak menurut islam..mami terjumpe pulak blog dr fazhilah kamsah…mengenai hari dan rahsia bulan kelahiran..benda ni sebenarnya dah lama mami tau..tapi x amik peduli..tapi hari ni..mami tertarik pulak…

mami lahir pada 23 Mei 1981 hari sabtu jam 10.45 pg.. di hospital besar melaka..

Allah menjadikan manusia daripada jasad yang berkembang sejak dari percantuman benih sehingga ia disikan dengan roh dan seteruskan dilahirkan menjadi bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa dan menjadi tua. Perkembangan jasad membawa sama ciri-ciri dari satu generasi ke satu generasi  melalui kod-kod yang terkandung di dalam genetiknya. Genetik ini lah yang membentuk fizikal manusia yang mana terdedah kepada persekitaran dalam menghasilkan variasi selanjar dan tak selanjar bagi setiap individu.”

 

MEI

  • Keras hati dan degil
  • kuat semangat dan bermotivasi tinggi
  • pemikiran tajam
  • mudah marah jika tidak dikawal
  • pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian
  • perasaan yang sangat mendalam
  • cantik dari segi mental dan fizikal
  • tidak perlu dimotivasikan
  • tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
  • mudah dipujuk
  • bersikap sistematik ( otak kiri )
  • suka berangan
  • kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas dihati orang lain
  • mudah diserang penyakit di bahagian telinga dan leher dan lemah sistem pernafasan
  • daya hayalannya tinggi
  • pemikiran yang tajam
  • pandai berdebat
  • fizikal yang baik
  • suka sastera, seni, muzik dan melancong
  • tidak berapa suka duduk dirumah
  • tidak boleh duduk diam
  • tidak ppunya ramai anak
  • rajin dan bersemangat tinggi
  • agak boros

ape yg diyatakan tu rasa2nya betul laa..tapi mami sebenarnya  x suka sastera, heheh…tapi suka nyanyi2…berangan2…

and the 3rd last tu..ye ker…oh tidakk…mami nak anak lagiiiiiiiiii….ya Allah….tunaikanlah hajat dan doaku ini…..harap2 x betul laa kan….

ok guys..i neet to go now… c u

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

One Comment Add your own

  • 1. mumyiris  |  March 19, 2009 at 3:05 am

    ma, tidak punya ramai anak bukan bererti hanya ada anak sorang, mungkin cuma 2 or 3… Teruskan berusaha tanpa jemu k!! muhehehe…

    akak pun lahir bulan 5. nampaknya byk gak yg ter’kene’ dgn diri akak especially yg last tu… tapi hampir 99% akak setuju dgn penilaian nie… Insya Allah, mana2 sifat yg buruk akan cuba diubah, dan mana yg dah baik akan dipertingkatkan lagi… Mudah2an sentiasa mendapat redha Allah…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

March 2009
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: