Cuti-cuti Malaysia

January 27, 2009 mrs1zn1

Salam semua…

saje nak update gambar2..dah berkulat dah pun gambar tu…tak sempat2…bz je memanjang kan..heheh…

cuti thn baru..kami g zoo JB..saje je bawak illya kenal haiwan2 kat zoo tu….bkn main seronok lagi anak dara den tu…

dsc04711

dsc04716

dsc04718

 dsc04721

 

so, sempena cuti Thn Baru Cina,..mami dan family pergi Kota Tinggi…dah lama tak pergi sana..last sekali masa mami student dulu..pergi ramai2 ngan member2 mami..naik bas tau..pastu tidur umah Nida..best oooo…masa tu mas, fiza, nida, azza, azah..sape lagi eik…so masa mami pergi ahad lps pun mami lepak tmpt yg sama dulu…best tmpt tu..tapi punya la ramai umat…

pagi2 bertolak..(x la pagi sgt dlm kul 9)..mami bwk burge sorng satu, daddy buat teh tarik masuk dlm termos..jajan2 skit..air kotak illya dan buah2an…sampai pekan KT..daddy pekena sup tulang gearbox dulu…sepanjang jalan..mendung je..takut gak kalo2 hujan..tak syok la kan…masa dah nak sampai waterfall…hujan turun renyai2…tapi bile sampai je pintu gerbang..hujan berhenti…lega…cari2 tempat dan jumpe la port mami and the geng dulu…

dsc04722

baju je sampai..punya la ramai umat manusia

dsc04723

illya posing sakan berviewkan waterfall

dsc04724

dah nak blk dah…jumpe lagi..

on d way blk..singgah masjid jamek Kota Tinggi..solat dulu..pastu saje je call kak laily..kot2 la dia blk kota cuti2 kan..tak sabar nak jumpe baby iris..rezeki mami..kak laily mmg ada kat kota..adik abg mus nak tunang esoknya..so kitaorng pun serbula umah mak abg mus kat batu empat (yee ker)..jumpe iris..comel betul…illya tak lps2 nak cium baby…terubat gak rindu nak jumpe kak lalily dan family..dah sethn berpisah..kite jumpe jua kat mesia kan..moga ukhwah kite masa di notts akan berkekalan di msia….

dsc04725

wajah comel baby iris..sblm ni asyik tgk dlm fp mama dia jer…

dsc04727

sian baby iris..nak tidur pun x bole..kene buli kak illya…tak sabar nak tunggu kak izan_iko blk minggu ni..pastu kak zai pulak…best nye…

kul 5 gerak dari umah kak laily..g shopping dulu kat bazar kota…cuci mata…kopak gak duit den..baju kurung..tudung…cantik2 dan murah2….

kul 7 blk……..singgah dulu mama chop papa grill…pekene chicken chop…pastu blk…dan tidur…………….

esoknya isnin..sambung kerje sekolah dan kerja opis yg x habis2………

chow..wslm

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

5 Comments Add your own

  • 1. Lady_Jane  |  February 2, 2009 at 9:38 pm

    Waa..bestnya gi mandi kat KT waterfall tu. Den pun slalu bawak family mandi mandi di sinun..Kzai balik lambat lagi laa Ima…waaa!!!..Rindu tul ngan waterfalls nasib baik ada snow kat Nottingham ni setelah 20 tahun kemarau snow..

  • 2. mummyiris  |  February 5, 2009 at 1:01 am

    cantik betul la anak dara mummy nie… dah besar panjang dah… terperanjat tgk anak dara ni dah kurus, makin cantik dan makin manis. suka betul si ilya tu dgn si iris. mesti tak sabar2 nak dpt adik sendiri kan?.. takpe ma, usaha lagi hingga berjaya… hehehee…

  • 3. kak cahaya  |  February 9, 2009 at 4:29 pm

    wah….dah jumpa laily yek…
    mana g cemin mata ko Imah???
    dah pakai c/lens yek..ke ko dah tak rabun lagik….hehehe

  • 4. farah  |  February 20, 2009 at 1:21 am

    Salam,
    wah baru jumpa ni blog, apa kabar? selamat menyambung Msc. semoga beroleh kejayaan cemerlang…pastu boleh sambung PhD…boleh tumpang rumah kalau nak gi carboot ..ha..ha…

  • 5. mrshenri  |  February 22, 2009 at 10:51 am

    balik melaka untuk march nanti jgn lupa calling2 aku ima. harap2lah rumah aku dah siap masa tu. boleh jemput ko dtg rumah aku. tapi kalu belum siap gak, ko dtg jugalah ye. tolong ngecat hehehe. bilalah nak jumpa ko ek. aku pun belum blk jb semula. kalu aku blk, nnti aku kabor kat ko. boleh jengah istana ko 😉


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

January 2009
M T W T F S S
« Dec   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: