Azimah Ab Aziz

January 12, 2009 mrs1zn1

emm…dah lama tak jengok blok ni…bz la 2-3 menjak ni…idea pun x de nak mengarut ape dlm ni..tetiba pg ni..mami baca blok fanor, kawan mami..dia ada tulis mengenai diri dia…emmm..manarik tu…so mami pun amik la idea dia..takpekan fanor..

ye la…orang maybe kenal kite dr segi luaran..kalo ada pun maybe sikit je yg kenal dalaman, tau hati budi kite..ape yg kite suka..dll..mcm mami ni…ramai yg kenal mami CHEMA…kalo tanya nama betul..maybe ada yg x tau kan…sampaikan abg ngani (abg no 1) mami pun panggil mami chema…bertuah kot nama tu…chema ni asalnya masa mami kat teknik dulu (SMT bkt Piatu, mlk). kalo x silap kawan mami fiza yg bagi…asalnya mami ni suka panggil org ngan nama..makcik la…cik kiahla…mamat la…ape2 je la yg terlintas…so diorng2 ni bengkak la agaknya..terus panggil mami makcik mah…dan terus la jadi chema…ehehh…sampaikan cikgu2 kat teknik tu kenal mami ngna chema..dipendikkan cerita mami glamor la judak kat teknik tu sbb nama chema ni…hehehh…

mami lahir pada 23 mei 1981…jam 10.45 am di HB melaka…anak bongsu dr 6 beradik..mami manja sgt2 ngan mak, baba, abg2 mami dan kakak2 mami..keluarga mami x kaya, biasa2 je…tapi happy family..penuh dgn kasih syg…dr kecik mami dah pegang duit.abg2 dan kakak2 bgi..dah mula pakai baju mahal2…duit byk le katakan…mami ingat lagi..masa form 3 mami dah pakai kasut   skolah diadora…beg sekolah adidas…jam adidas…ape2 la yg berjemana…sume tu hasil duit abg2 dan kakak2 mami yg bagi…mami x pernah minta..diorg yg nak bgi…rezeki jgn ditolak…..skrg ni dah kawin pun mami masih lagi dimanjakan2…oleh my hubby laa…hehehh

mami dr kecik..org panggil anak keling..mami ni anak angkat laa…sedih tau masa tu…sbb nya mami ni legam, keding dan….hhehh..mami jenis x boleh berdikari sendiri..mesti nak bergantung pada org..dulu kalo nak beli baju pun kene tanya mak..kalo mak x suka, mami x akan beli…skrg pun sama..walaupun dah keje..dah ada duit sendiri..ape2 pun yg mami nak buat mami akan tanya my hubby dulu, tanya mak dulu…mami ni jenis x bole g shopping sensorang…x pandai nak buat keputusan…ada org suka g shopping ngan kawan2..tapi mami x…kalo daddy x de..2-3 hari..mami rela dok umah..masak2..kemas2…bagi mami x manis isteri keluar rumah sorang2 tanpa suami…g kedai runcit pun kadang2 je…sampaikan daddy pun mcm tu..tak perna kuar mlm2 g minum ker…lepak2 ker ngan member2 dia…sampai ada kawan2 mami kata..ko bg ape kat izni…asyik lekat je kat umah..entah ler…lu pikir la sendiri…

mami suka keler terang2..merah..kuning..sbb kaler ni melambangkan keceriaan..mami seorng yg ceria..kawan2 mami panggil mami kanak2 ceria…daddy pun ckp mcm tu..selalu kata kat illya…nanti jadi cam mami tau..happy jer….tapi masalah dlm hati sape tau kan….mami suka fashion..up to date jugak ler…masa solo2 dulu..mami suka ala2 sport…jeans..sport shoes…cap (zmn2 x pakai tudung lagi ler)..jam pun sport jugak…sampai la mami jumpe daddy..daddy x berapa suka sport2 ni..dia kata nampak lasak..kasar…sampai la satu masa tu…masa tu nak raya..daddy bagi hadiah jam tangan..cantik sgt..tapi kecik yg amat…malu nak pakai..rasa mcm x sesuai jer…sbb dah biasa yg besau2…kene kutuk ngan member2….lawak2 kan…skrg ni..umur pun dah larut..anak pun dah besar…dan utk menghormati daddy..mami dah x pakai mcm tu lagi…dah jadi gaya seorng yg matang…hehehh..(matang ker)….

mami x suka mak up2…biar je semula jadi…sekadar bedak..lipstick skit…eye liner…dlm hand bag mami pun x de alat makup ni..yg ada cuma bedak…hp..kunci umah/kereta..perfume…tu je….suka kumpul hand bag, kasut…x kira la mahal ker murah…janji cantik dan sesuai…

mami jenis x aktif kat sekolah…x pandai bersukan tapi mami suka out door activity…dr darjah 4..mami dah start  bercamping…anjuran UMNO kg mami….pastu mami join pengakap…g camping lagi kat hutan reakrasi air keruh…masa form 1-3 pun mami byk kali g camping…mami suka…tapi mak x suka..yg byk bagi galakan abg ngani ( abg sulong)..masa form 4..mami join kelap rekrasi..g panjat gunung ledang..sampai puncak…best ooo…masa kat UTM, mami join RSC. g camping dlm hutan UTM…g gunung senyum (pahang)……best sgt masa kat gunung senyum….g camping kat hutan ape entah kat kuala selangor…wall climbing…flying fox…best sgt…byk kenangan yg mami masih simpan…

mami pun byk kawan lelaki..x tau kenapa mami lebih suka kawan ngan lelaki berbanding perempuan..maybe perempuan ni byk sgt x boleh dr boleh kot…mami ramai sgt abg2 angkat..x terkira…semua kawan2 lelaki mami  pernah dtg umah..mak mami sporting…nak jumpe dtg umah..tapi keluar dating x bole…mami pegang kepercayaan mak…dgn bangga mami katakan mami x pernah keluar dgn lelaki kecuali 2 lekaki..yg pertama..heheh…biarkan la ia berlalu..usah dikenang2….dan yg ke2 my hubby…tu la yg terakhir….mami x nak dah jumpe lelaki lain dlm hidup ni…

ape lagi eik..emmmm…mami x kisah mkn ape..kalo bole yg pedas2..air teh  tarik/ais…..mami suka msak…seboleh2 nya hari2 nak mask….sedap ke x ..tu belkng kira….mami suka kemas2 umah..dan yg penting mami ni sistematik….cth..mami akan pastikan semua org bgn pagi pg weekend…plg lmbt kul 8..x bole lebih dr tu..mami x suka..sbb mami jenis bgn pagi…pastu kalo nak b’fast..kene mandi dulu..x kira la…illya ke sape..x mandi x bole mkn….emm byk lg la….mami x suka tangguh2 kerja…biar siap awal ….x kira la kerja umah ker..kerja opis ker…kerja sekolah ker….ape2 la…sbb tu mak selalu kata ..kalo mami blk kg..dia lega…sume mami buat…yg lain..emm…tidur sampai tgh hari…hehehhe

mami seorng anak, adik, isteri dan mak yg gedik..teramat2 degil.,…kuat melawan…tapi mami seorng yg penyayang…mami sygkan keluarga mami..mak, baba..abg2..kakak2…anak2 buah mami….hubby..illya…mami rapat dgn semua org…mami dpt anak buah masa mami darjah 2..8 thn..Alif Zaimi…adik dia Auji Zayani…ni 2 beradik mami jaga dr kecik sampaila alif nak sekolah…diorg ni ibarat adik mami…blk sekolah mesti beli something utk diaorng…b4 g skolah…bagi mkn dulu…mandikan dulu…ingat lg masa mami form1, alif dan auji pindah kl…sedih tau…dlm kete masa nak blk melaka mami nangis..kat kelas, masa tu kelas KH..mami nangis..ingat kan diaorg….ye laa..kite jaga dr kecik tau..tetiba je nak pindah…skrg ni alif dan auji dah besar..tapi still lagi nak skolah kat mlk…4 thn mami  tinggal kan mesia..blk2 je anak2 buah mami dah besar panjang…mami ada 15 anak buah…alif, auji, arif, aisyah. amira, amirul, amar, amir. aliya. izyan,  johan, hafiz, balqis, adilah, eliza…..syakira, daniel, sabrina, tisya dan hanna…5 org ni anak buah belah my hubby…semuanya 20 org..ramaikan….bayangkan kalo raya..mau kopak duit den…sib baik raya sth sekali…

mami slow skit dgn english…susah nak belajar..susah nak masuk dlm otak kepala…x tau ler..tapi bole gak hidup kat UK dulu..tu yg pelik tu…sampai skrg ni mami mmg x berapa pandai ngan english..kamus mesti ada sebelah….tapi mami otak math..mmg pakar..bkn nak bangga diri..tapi itulah kurniaan Allah pada mami..dr UPSR, PMR, SPM, UTM..subjek2 math mmg mami A..add math A1 tau..heheh…..masa kat teknik, mami terpilih jadi member kelap Al-Biruni…mami 2 org je melayu..sorng lagi budak lelaki kelas letrik..yg lain sume cina…kelab ni terdiri dr meraka2 yg dpt A1 or A2 dlm Add math, fizik, kimia…bg kelas tambahan pd mereka2 yg lemah…bangga jugak laa…bile ada member2 yg kite ajar tu dtg wish tq chema….dr C8..skrg dpt gak C5- C6…ok la tu…..

perfume….mami dan perfume x boleh dipisahkan…mami ingat lagi..1st perfume mami ialah dr avon..kak idah bagi..masa tu mami darjah 6…lps tu mami bertukar lak escape perfume by ck…abg ngadin yg kenalkan kat mami…dia beli satu set..pastu dpt yg free gift..dia bg mami…terus jatuh cinta…pastu kenal lak ngan eternity..ngani yg kenalkan..best gak bau dia..tapi hati tetap kat escape….daddy ada belikan perfume burberry…best gak bau dia…ada lagi sampai skrg..dah 2 thn kot perfume tu….jrg2 pakai..syg ooooo…. mcm2 perfume mami dah try..tommy, body shop…mcm2 laa…tapi hati tetap pd yg satu..escape….hehhhehe

emm ok laa…ada org lak dlm blk ni…repair air cond..panas berkuap ni dr pg x de air cond…

tq pada yg sudi baca…apa2 pun mami tetap mami..x boleh jadi org lain….mami bangga jagi AZIMAH AB AZIZ….jumpe lagi ye..tata…

Advertisements

Entry Filed under: Uncategorized

3 Comments Add your own

  • 1. umai  |  January 16, 2009 at 5:42 am

    aku dh macam baca novel plak rasanya ms baca blog ko ni.. hehe.. rajin ko naip pjg berjela ni.. tulis la lagi.. rs cam ko dekat jer kt hati aku bl baca kisah ko.. hehe.. take care, belajar rajin2 tau..

  • 2. Lady_Jane  |  January 16, 2009 at 6:47 pm

    First time baca blog Mami via link Mrs. Henri. Boleh tahan gak karangan..tak bosan membaca..huhuhu. Anyway, semoga hidup dilimpahi rahmatNya yang berterusan. Take care of your family and yourself too. Wasalam

  • 3. mummyiris  |  January 23, 2009 at 1:49 am

    setahun kenal ima kat notts tapi byk lagi yg tak diketahui, bila baca blog baru tau siapa itu mami si ilya yg sebenarnya… bertuah sungguh Allah menemukan kami dengan keluarga yg istimewa ini… Alhamdulillah


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

January 2009
M T W T F S S
« Dec   Mar »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: